joi, 30 octombrie 2014

despre scris



noapte alba




al saselea sau al saptelea

Alegoria celor 5 simturi, pictura prezenta la muzeul Brukental din Sibiu, a artistului Gonzales Coques
http://www.brukenthalmuseum.ro/pdf/brosuri/pictura_olandeza.pdf venea sa-mi confirme aceeasi teorie in care  eu credeam. Chiar si atunci cand nu stii de ce te afli in curtea unui muzeu intr-o noapte alba sau sub zidurile daramate ale unei manastiri , ceva rezoneaza cu tine, caci locurile pe unde mergi nu-s intamplatoare.
Nici oamenii care vin in viata ta nu-s intamplatori, ca tu sa descoperi de ce si unde te afli ai nevoie de doar o treapta si o cheie a cunoasterii. Simti asta? Multumesc pentru articol: http://atelier.liternet.ro/articol/15036/Ioana-Baldea-Constantinescu/Al-saselea-simt.html, despre inorogi si frumusetea ascunsa va mai povestesc eu...

joi, 23 octombrie 2014

ce ar fi daca?


Tu esti ploaia de azi, treci deghizandu-te printre copaci fara sa te recunosc. 
Iti sta bine cu rochia plina de stelute mici, te regasesc in susurul lin ce dizolva obscurul noptilor nedormite. Ploaia imi patrunde adanc in plamani si imi inabusa strigatul. Lasa-ma sa te urmaresc cum cazi, esti ploaia si ploaia intotdeauna ma face sa rad.
 Mi-ai spus ca ai un suflet prea bland si azi ti-am raspuns bunatatii tale  tinand ploaia de mana dupa o noapte alba in care cautam pasii pierduti  destinati  altui drum.

Ti-am sters pleoapele cu mainile mele care stiu sa doara, pana se face iar dimineata poti alunga ceata. Sa nu te sperie niciodata lacrimile ploii, cerul plange cu ingeri si doar unul te-a privit. Cel de-al doilea mi-a soptit ca tocmai ti-a deschis o poarta launtrica …..

                         

Oare cât pot lacrimile tale?

Schitul Țibucani - bucuria isihiei: Oare cât pot lacrimile tale?: Oare cât pot lacrimile tale? Pot mult. Deschid cerul, inundă pământul. Spală mintea, ușurează sufletul. Durerile de peste zi, încercă...