luni, 4 octombrie 2010

puah.nesfarsita lumina

o mie de ganduri pot sa tac nu este drum pe care sa nu-l fac
nicio stea nu vrea pe bolta cerului sa stea
am gasit ce cautam
....

Povestea micutei poete Vasiliska
Nascuta la casa spustnicului din pajistea unde coborase Lobo, atarnat de zmeiele lui multicolore, Vasiliska nu se impaca cu ceilalti zmei.
Este o puah si o puah avea sa ramana pentru totdeauna. Se simtise cumva diferita si de parintii sai, si de fratii si surorile sale.
Nu se satura sa adune in sufletul ei incapator ca o vistierie regala, forme si culori, sunete si adieri,vesti din lumea larga si minuni ale inchipuirii.Fara indoiala era o poeta Khuffa cu barbia indreptata spre stele.
Pentru a scapa de persecutii fuge de acasa si ajunge la o mina de cupru unde scapa de furia zmeilor mineri rostind formula magica ( Hallom-Hallahham ).
Este inchisa alaturi de Consanzeana disputata de cei trei frati si o invata formula desvrajirii pentru a scapa de intentia zmeilor.
Zmeii se duc la judecata si castigatorul se prezinta la Ileana consanzeana cu un Ferrari rosu pentru a o vraji.
Ileana este gata sa cedeze ispitei dar Vasiliska o avertizeasa si aceasta rosteste desvrajirea. Zmeul rusinat fuge si Vasiliska afla de la Ileana despre lumea de sus unde cerul este plin de stele.Cele doua se despart si Vasiliska se indreapta in directia opusa pentru a gasi o iesire.
Dupa zile si nopti se intalneste cu un grup de zmei puah, cu turturii crescuti in barba unde este primita cu bucurie si impreuna cu acestia afla drumul catre fereastra plina de stele a caror stralucire o face atat de fericita.
De ce traise toata viata in nestiinta?
De ce anii vietii ei se perindasera sub pamant?
Cu fata luminata de stele, cu toti nervii primind damful rece stelar, copila incepu sa cante.
A doua zi vede pentru prima data, ceea ce cauta zmeii dar si oamenii, Lumina transparenta si nesfarsita.
din enciclopedia Zmeilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu