miercuri, 4 noiembrie 2015

Meditatie de toamna

În faţa unui apus de  toamnă de obicei  exclami  “vai ce frumoasă e toamna la Veneţia!“ cam aşa priveşti un album de pictură.
 
 
Experienţa apusului ne scapă. Când asculţi o melodie pui trăirile pe acorduri proprii.
Dar când asculţi liniştea unui apus, cum te simţi? Căderea unei frunze pe suprafaţa lacului te lasă uneori rece. Un dangăt de clopot însă te trezeşte la realitate.
Viaţa ne scapă printre degete, în fiecare zi facem un pas prin vremelnicia clipei, în fiecare zi pierdem câte puţin, o vorbă nespusă, un surâs, o îmbrătişare, o dorinţă neîmplinită.
După ce treci pe lângă o moarte meditezi  la ce a mai rămas de trăit. Tu unde eşti? Cât din tine a mai rămas şi cui? Un înger,doi?
Experienţa cu  îngerii, oricum ajung să vorbesc despre îngeri căci suntem în noiembrie, săptamâna lor.N-ai cum sa mângâi pe aripi un înger, poţi doar să crezi in prezenţa lui angelică, nevăzută. Exersezi toate tehnicile pe care le ştii de întoarcere la a fi, de a  simţi , cu cât exersezi mai mult asta, recuperezi partea  pe care o considerai pierdută.
Lumea de dincolo e doar o lume nesfârşită.
Nu suntem veșnici, nu avem cum însă ni s-a dat un anotimp să ducă gândurile departe în țara îngerilor liberi, fericiţi să împartă îmbrățișări unii altora. Calde, dulci, catifelate.
Peste alinarea de dor, vis, suferință pluteşte un gând  de mângâiere într-o săptămână a îngerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu