duminică, 10 aprilie 2011

unii cred in "a fi"

"Altii spun „a trai pentru a fi“. Si asta este un lucru important, pentru ca trebuie sa fii in viata asta, sa ai o anumita atitudine. Crestinul spune un lucru extraordinar care sare din sistemul de referinta. El spune „a trai pentru a invia“, care n-are legatura nici cu „a fi“, nici cu „a avea“, tine de transcendenta.
A invia inseamna sa traiesti cu o bucurie nespusa pe aceasta lume, sa te bucuri zilnic de paharul plin cu apa pe care ti l-a dat Dumnezeu, sa te bucuri de creatia pe care a facut-o Dumnezeu cu tine si sa retraiesti din punctul asta de vedere tot ceea ce-ti da Dumnezeu.
Este o bucurie normala a firii. Lucrul asta se obtine foarte greu, pentru ca lumea cade in „a avea“, in realizare. „A invia“ nu exclude „a avea“, nu exclude „a fi“.
„A invia“ inseamna a redirectiona toate aceste lucruri in sensul vietii tale, adica stii ca esti trecator pe acest pamint si, din perspectiva acestui lucru, esti mai putin obraznic, mai putin indraznet, nu faci rau, pentru ca tu ai o vulnerabilitate, ai un pasaj catre alte lucruri."

Zodia Supravietuirii
Cine suntem - 05-Zodia supravietuirii-Dan Puric



Cine suntem-Dan Puric

Un comentariu:

  1. Extraordinar spus! Trăim pentru a învia...pentru că, de fapt, viaţa noastră este doar un somn. De-abia atunci când ne trezim, sau înviem, trăim cu adevărat!

    Îmi place Dan Puric, dar nu am citit prea multe de el. Bine că am prieteni buni!:)

    Te îmbrăţişez, şi...înviere pe curând!

    RăspundețiȘtergere